Hvad er en tjørnbusk?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en tjørnbusk?
Hvad er en tjørnbusk?
Anonim

Hawthorns er løvsomme planter med enkle blade, der norm alt er tandede eller fligede. De hvide eller lyserøde blomster, norm alt i klaser, efterfølges af små æblelignende kerne, der spænder fra rød til orange til blå eller sort. Frugterne varierer i smag og tekstur, men er spiselige og bruges nogle gange i urtemedicin.

Er tjørn et træ eller en busk?

Hawthorn er et meget krævende træ og vokser næsten hvor som helst, i klippesprækker og andre uopnåelige steder. Det er det mest almindelige træ eller busk plantet i hække. Over 200 planteædende insekter er afhængige af tjørn. Træets økologiske værdi er meget høj, fordi det giver beskyttelse og mad til mange dyr.

Hvad er meningen med tjørnebusk?

En tjørn er en tornet busk eller træ, som kan plantes i en hæk, og dette faktum giver et hint om oprindelsen af plantens navn. Ordet tjørn sporer tilbage til det gamle engelske ord hagathorn, en kombination af "haga" ("hæk") og "torn" (samme betydning som den moderne "torn" eller "tornbusk").

Er tjørnbuske giftige?

Hawthorne torne er ikke giftige. De er imidlertid 'aposematiske' (oprindeligt farvet som en advarsel til planteædere og mennesker), og for nylig har forskere (Halpern, Raats, & Lav-Yade, 2007) opdaget, at tornene selv huser en række sygdomsfremkaldende bakterier endnuendnu en forsvarsmekanisme.

Hvad er et tjørntræ godt til?

Wildlife. I dets naturlige miljø er tjørntræer en vigtig kilde til næring for dyrelivet. Fugle, egern, kaniner, vaskebjørne og hjorte spiser på de rige frugter og frø. Selvom de tornede kviste og løv ikke har høj prioritet for hjorte, bliver de mere attraktive, når anden mad er knap.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvad er sencha-tema?
Læs mere

Hvad er sencha-tema?

Sencha Themer giver dig mulighed for at style Ext JS-, ExtAngular- og ExtReact-apps og få dem til at se godt ud. Du kan oprette brugerdefinerede temaer ved hjælp af grafiske værktøjer – uden at skrive kode. Themer giver dig adgang til komponenter og inspektionsværktøjer til at indstille finkornede stilarter og generere temapakker med dynamiske stylesheets.

Er quincy market og faneuil hall det samme?
Læs mere

Er quincy market og faneuil hall det samme?

Faneuil Hall Marketplace - også kaldet Quincy Market - tilbyder 100+ butikker, håndværksvogne, restauranter og pubber lige ved Bostons berømte Freedom Trail. … Faneuil Marketplace omfatter fire historiske bygninger. Hvad hedder Faneuil Hall?

Er gnu et godt snowboardmærke?
Læs mere

Er gnu et godt snowboardmærke?

Gnu – GNU Snowboards er nogle af de mest uhyrlige snowboards på markedet. … GNU har hovedkontor i staten Washington siden 1977 og laver ekstremt progressive bestyrelser, samtidig med at det er en af de mest miljøbeskyttende virksomheder i branchen.