Hvad er en grafs automorfi?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en grafs automorfi?
Hvad er en grafs automorfi?
Anonim

I det matematiske felt inden for grafteori er en grafs automorfi en form for symmetri, hvor grafen kortlægges på sig selv, mens forbindelsen mellem kant og toppunkt bevares. … Det vil sige, det er en grafisomorfi fra G til sig selv.

Hvad menes der med automorfi?

I matematik er en automorfi en isomorfi fra et matematisk objekt til sig selv. Det er i en vis forstand en symmetri af objektet og en måde at kortlægge objektet til sig selv og samtidig bevare hele dets struktur. Mængden af alle automorfismer af et objekt danner en gruppe, kaldet automorfigruppen.

Hvad er forskellen mellem automorfi og isomorfi?

4 svar. Per definition er en automorfi en isomorfi fra G til G, mens en isomorfi kan have forskelligt mål og domæne. Generelt (i enhver kategori) defineres en automorfi som en isomorfi f:G→G.

Hvad gør en graf transitiv?

Uformelt set er en graf toppunkttransitiv hvis hvert toppunkt har det samme lokale miljø, så intet toppunkt kan skelnes fra noget andet baseret på toppunkterne og kanterne omkring det.

Er en graf isomorf for sig selv?

Definition. En automorfi af en graf er en isomorfi af grafen med sig selv. For toppunkter u og v i en simpel graf G, hvis der er en automorfi af G med θ: V (G) → V (G), således at θ(u)=v såhjørnerne u og v kaldes ens. … Tegninger kan hjælpe med at illustrere symmetrierne i en graf.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er brugt kaffegrums godt for planter?
Læs mere

Er brugt kaffegrums godt for planter?

For at bruge kaffegrums som gødning, skal du blot drysse dem på jorden omkring dine planter. Resumé Kaffegrums er en god gødning, fordi den indeholder flere vigtige næringsstoffer, der er nødvendige for plantevækst. De kan også hjælpe med at tiltrække orme og mindske koncentrationen af tungmetaller i jorden.

Hvornår er pantosæsonen?
Læs mere

Hvornår er pantosæsonen?

Pantomimer finder sted omkring juleperioden og er næsten altid baseret på kendte børnehistorier som Peter Pan, Aladdin, Askepot, Tornerose osv. Pantomimes opføres ikke kun i de bedste teatre i landet, men også i landsbyhuse i hele Storbritannien.

Er grog Yodas søn?
Læs mere

Er grog Yodas søn?

Favreau har præciseret, at Grogu ikke er en yngre version af Yoda selv, men har afvist at kommentere, om han er i familie med Yoda eller på anden måde forbundet med ham. Er Grog relateret til Yoda? Han er biologisk relateret til Yoda eller Yaddle .