Hvornår starter sawan i 2020?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår starter sawan i 2020?
Hvornår starter sawan i 2020?
Anonim

I år begynder den hellige måned Sawan eller Shravan 6. juli og slutter den 3. august i henhold til den nordindiske Purnimant-kalender (en kalender, hvor en måned slutter med Purnima eller fuldmånedag).

Hvad er datoen for Sawan?

I år startede Sawan søndag den 25. juli. Mandagene (Somwars) i denne måned kaldes Shravan Somwar eller Sawan Somwar og har særlig betydning. Hengivne faster i denne periode, og nogle fortsætter endda med at faste fra den første mandag til de kommende femten uger, og dette er kendt som Solah Somwar Vrat.

Når Sawan slutter i 2021?

I måneden Sawan besøger Lord Shiva Prithvi Lok med Maa Parvati og velsigner sine hengivne. Shiva-tilhængere venter på Sawan-måneden hele året. Ifølge Panchang er den sidste dag i Sawan 22. august 2021.

Kan vi spise æg i Sawan-måneden?

I hinduistisk mytologi er det en synd at dræbe et dyr i dets yngletid. I Shravan eller monsun yngler de fleste dyr, hvilket gør det til endnu en grund, inden for den religiøse kontekst, til at afstå fra ikke-vegansk mad og æg. Dette er en af de vigtigste grunde til at undgå ikke-vegetabilske under Shravan.

Er Sawan sluttet?

I Nordindien slutter Shravan- eller Sawan-måneden 22. august i år. Hengivne beder til Lord Shiva og hans ægtefælle Mata Parvati under Sawan-måneden. Den sidste mandag i Sawan i år er den 16. august.

Anbefalede: