Er akropolis og parthenon det samme?

Indholdsfortegnelse:

Er akropolis og parthenon det samme?
Er akropolis og parthenon det samme?
Anonim

Hvad er forskellen mellem Akropolis og Parthenon? Akropolis er den høje bakke i Athen, som Parthenon, et gammelt tempel, ligger på. … Akropolis er bakken, og Parthenon er den gamle struktur.

Er Parthenon på toppen af Akropolis?

Det er det vigtigste monument indtil i dag. Det var dedikeret til skytsgudinden for byen, Athena, da Parthenon også betyder jomfruens lejlighed. … Parthenon er placeret på toppen af Akropolis-bakken.

Hvad var Parthenon og Akropolis?

Parthenon er et strålende marmortempel bygget mellem 447 og 432 f.v.t. under højden af det antikke græske imperium. Parthenon er dedikeret til den græske gudinde Athena og ligger højt på toppen af en sammensætning af templer kendt som Athens Akropolis.

Hvorfor blev Parthenon bygget på Akropolis?

For athenerne, der byggede det, blev Parthenon og andre perikanske monumenter på Akropolis grundlæggende set som en fejring af hellensk sejr over de persiske angribere og som en taksigelse til guderne for denne sejr. … Ligesom de fleste græske templer tjente Parthenon et praktisk formål som byens skatkammer.

Hvad er et andet navn for Parthenon?

Det har længe været antaget, at The Great Temple of Athena har fået sit kaldenavn, Parthenon, fra den enorme kryselefantin eller guld ogelfenben, statue af Athena Parthenos eller "Jomfru Athena", der engang stod i bygningens store østlige cella.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvorfor hikker hvalpe?
Læs mere

Hvorfor hikker hvalpe?

Ligesom hos mennesker forårsager en spasme i mellemgulvet, musklen under lungerne, hikke hos hunde. … Hvalpe vil nogle gange få hikke efter at have spist eller drukket for hurtigt, når de er trætte, når de er meget ophidsede, eller når de er for kolde.

In fortnite, hvem er neymar jr?
Læs mere

In fortnite, hvem er neymar jr?

Neymar Jr. er det specielle skin, som du kan tjene i Fortnite Chapter 2 Sæson 6. Følger i trinene fra Deadpool, Aquaman og Wolverine fra tidligere sæsoner, og dette er et Season 6 Battle Pass eksklusivt skin, der ikke er opnået gennem progression, men en række særlige udfordringer.

Ved vindmøller bekæmpe imaginære onder?
Læs mere

Ved vindmøller bekæmpe imaginære onder?

Kæmp imaginære fjender, eller kæmp en kamp, der ikke kan vindes. "Tilt" betyder "joust", som i beredne riddere, der kæmper mod hinanden med lanser. I Miguel Cervantes' Don Quixote stødte manden fra La Mancha på en række vindmøller og tog dem til kæmper, deres flagrende arme klar til kamp.