Når nitrit er positivt i urinen?

Indholdsfortegnelse:

Når nitrit er positivt i urinen?
Når nitrit er positivt i urinen?
Anonim

Tilstedeværelsen af nitrit i urinen betyder oftest, at der er en bakteriel infektion i dine urinveje. Dette kaldes norm alt en urinvejsinfektion (UTI). En UVI kan forekomme over alt i dine urinveje, inklusive din blære, urinledere, nyrer og urinrør.

Hvad vil det sige at have positiv nitrit i urinen?

En urinanalyse, også kaldet en urintest, kan påvise tilstedeværelsen af nitrit i urinen. Normal urin indeholder kemikalier kaldet nitrater. Hvis bakterier trænger ind i urinvejene, kan nitrater blive til forskellige lignende kemikalier kaldet nitritter. Nitritter i urinen kan være et tegn på en urinvejsinfektion (UTI).

Hvad er en positiv nitrittest?

En positiv nitrittest indikerer, at årsagen til UVI er en gramnegativ organisme, oftest Escherichia coli. Årsagen til nitrits eksistens i nærvær af en UVI skyldes en bakteriel omdannelse af endogene nitrater til nitritter. Dette kan være et tegn på infektion.

Hvilke bakterier forårsager positivt nitrit i urinen?

Et positivt resultat på nitrit-testen er meget specifik for UVI, typisk på grund af urease-sp altende organismer, såsom Proteus-arter og lejlighedsvis E coli; det er dog meget ufølsomt som screeningsværktøj, da kun 25 % af patienter med UVI har et positivt nitrit-testresultat.

Hvordan behandles nitritter i urin?

Denbehandling af nitritter i din urin involverer norm alt en antibiotikakur. Den nøjagtige type din læge vil ordinere afhænger af, hvilken slags bakterier der har inficeret dine urinveje, din sygehistorie, og om du er gravid eller ej.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er et fransk horn og en mellofon det samme?
Læs mere

Er et fransk horn og en mellofon det samme?

En mellofon har nøjagtig samme lyd som det franske horn, men rørene er snoet anderledes, så det ligner mindre en kæmpe kanelsnurre og mere som en tyk trompet. 99% af bands vil bruge mello frem for fransk horn. Den er lettere at marchere med og holdes meget på samme måde som en trompet.

I chester le street?
Læs mere

I chester le street?

Chester-le-Street, også kendt som Chester, er en købstad og civil sogn nord for floden Wear, England. Det er i distriktet, løjtnancy og historiske palatine af Durham. Byens historie er gammel, optegnelser går tilbage til et romersk bygget fort kaldet Concangis.

Hvornår blev mellofonen bygget?
Læs mere

Hvornår blev mellofonen bygget?

mellofonen fremstillet og brugt fra det sene 19. århundrede gennem begyndelsen af 1950'erne. Hvornår blev mellofonen opfundet? Mellofonen har generelt sin oprindelse i horndesignboomet i det 19. århundrede. Er et fransk horn og en mellofon det samme?