At betyder partisan?

Indholdsfortegnelse:

At betyder partisan?
At betyder partisan?
Anonim

Partisan og politik En partisan er en person, der støtter en del eller et parti. Nogle gange tager støtten form af militær aktion, som når guerillakrigere tager imod regeringsstyrker. Men partisan bruges faktisk oftest som et adjektiv, der norm alt henviser til støtte fra et politisk parti.

Hvad betyder partisk i politik?

En partisan er et engageret medlem af et politisk parti eller en hær. I flerpartisystemer bruges udtrykket om personer, der stærkt støtter deres partis politik og er tilbageholdende med at gå på kompromis med politiske modstandere. En politisk partisan må ikke forveksles med en militærpartisan.

Hvad betyder udtrykket partisan?

partisan på amerikansk engelsk

1. en person, der tager del af eller stærkt støtter den ene side, et parti eller en person; ofte, specif., en urimelig, følelsesmæssig tilhænger. 2. enhver fra en gruppe af guerillakrigere; Især et medlem af en organiseret civil styrke, der kæmper skjult for at fordrive besættelsesfjendtlige tropper.

Hvad er et eksempel på partiskhed?

Definitionen af en partisan er en person, der stærkt støtter en bestemt person, et parti eller en sag, især i politik. Et eksempel på en partisan er en stærk republikansk tilhænger. … Et eksempel på partisk er en venstreorienteret avis, som støtter demokraterne.

Hvad er forskellen mellem partisk og bipartisan?

Bipartisanship (i sammenhæng med et topartisystem) er det modsatte af partiskhed, som er karakteriseret ved mangel på samarbejde mellem rivaliserende politiske partier.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvem forklarer den fotoelektriske effekt først?
Læs mere

Hvem forklarer den fotoelektriske effekt først?

Dette blev kendt som den fotoelektriske effekt, og det ville blive forstået i 1905 af en ung videnskabsmand ved navn Albert Einstein. Einsteins fascination af videnskab begyndte, da han var 4 eller 5, og første gang så et magnetisk kompas. Hvem demonstrerede fotoelektrisk effekt eksperimentelt først?

Er sådanne patienter, der aldrig kommer tilbage til?
Læs mere

Er sådanne patienter, der aldrig kommer tilbage til?

Patienten i hjernedød annonce har ingen selvbevidsthed. Sådanne patienter kommer aldrig tilbage til det normale liv. De betragtes som levende eller ikke-levende. Er patienter, der ligger i koma, levende eller ikke-levende? En komapatient er fysisk levende, men soci alt, adfærdsmæssigt og ment alt død.

Hvilket amt ligger Gowanda ny i?
Læs mere

Hvilket amt ligger Gowanda ny i?

Gowanda er en landsby i det vestlige New York, USA. Det ligger dels i Erie County og dels i Cattaraugus County. Befolkningen var 2.709 ved folketællingen i 2010. Navnet er afledt af et lok alt Seneca-sprog udtryk, der betyder "næsten omgivet af bakker"