Hvad er et glot alt stop?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et glot alt stop?
Hvad er et glot alt stop?
Anonim

Den glottale plosiv eller stop er en type konsonantlyd, der bruges i mange t alte sprog, produceret ved at blokere luftstrømmen i stemmekanalen eller mere præcist glottis. Symbolet i det internationale fonetiske alfabet, der repræsenterer denne lyd, er ⟨⟩.

Hvad er et eksempel på et glottal stop?

På engelsk forekommer det glottale stop som an open juncture (f.eks. mellem vokallydene i uh-oh!,) og allofonisk i t-glottalisering. På britisk engelsk er det glottale stop mest kendt i Cockney-udtalen af "smør" som "bu'er".

Hvad er glottal stop?

Glottalstop, i fonetik, en kortvarig kontrol af luftstrømmen forårsaget af lukning af glottis (mellemrummet mellem stemmebåndene) og derved standsning af stemmebåndets vibration. Ved frigivelse er der en let kvælning eller hostelignende eksplosiv lyd.

Hvordan lyder glottal?

/t/ udtales som et glottal stop /ʔ/ (lyden i midten af ordet 'uh-oh'), når den er mellem en vokal, /n/ eller /r/ (inklusive alle r-kontrollerede vokaler) og efterfulgt af en /n/ (inklusive en stavelse /n/), /m/ eller ikke-stavelse /l/.

Er knappen et glottal stop?

For at tage et kontrasterende eksempel, udtaler amerikanere ordet "smør" med en alveolær tryk (bʌɾɹ̩ eller "budder"), mens folk som mig selv udtaler /t/ i "knappen" med et glott alt stop (bʌʔn̩ eller "buh'n").

Anbefalede: