Hvad betyder ekfrastisk?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder ekfrastisk?
Hvad betyder ekfrastisk?
Anonim

Ordet ekphrasis, eller ecphrasis, kommer fra det græske for den skriftlige beskrivelse af et kunstværk fremstillet som en retorisk øvelse, ofte brugt i adjektivformen ekphrastic. Det er en levende, ofte dramatisk, verbal beskrivelse af et visuelt kunstværk, enten ægte eller indbildt.

Hvad er et ekfrastisk digt?

Ekfrastisk poesi er blevet defineret som digte skrevet om kunstværker; dog i oldtiden. Grækenland, udtrykket ekphrasis blev anvendt til evnen til at beskrive en ting med levende detaljer. En af de. tidligste eksempler på ekfrase kan findes i Homers episke digt Iliaden, hvori taleren.

Hvad er et eksempel på ekfrase?

"Ekphrasis" er en retorisk og poetisk talefigur, hvor et visuelt objekt (ofte et kunstværk) er levende beskrevet i ord. … Et velkendt eksempel på ekfrase i litteraturen er John Keats' digt "Ode on a Grecian Urn."

Hvad er formålet med ekfrase?

En bestemt form for visuel beskrivelse er også den ældste form for skrift om kunst i Vesten. Kaldet ekphrasis, det blev skabt af grækerne. Målet med denne litterære form er at få læseren til at forestille sig det, der beskrives, som om det var fysisk til stede.

Skal ekfrase være et digt?

Der er ingen etableret form for ekfrastisk poesi. Ethvert digt om kunst, uanset om det er rimet eller urimet, metrisk eller gratisvers, kan betragtes som ekfrastisk.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvad er meningen med det medicinske udtryk litogenese?
Læs mere

Hvad er meningen med det medicinske udtryk litogenese?

[lith″o-jen´ĕ-sis] dannelse af kalksten eller sten. Hvad er meningen med litogenese? Filtre. (geologi) Danningen af sedimentær bjergart. navneord. (patologi) Dannelsen af stensten (stenede konkretioner) Hvad betyder litho genesis give et eksempel?

Er gentles et efternavn?
Læs mere

Er gentles et efternavn?

Gentles er et skotsk efternavn. Bemærkelsesværdige personer med efternavnet inkluderer: James Clark Gentles (1921-1997), skotsk mykolog. Ryan Gentles (født 1977), amerikansk musikmanager. Hvor kommer navnet Gentles fra? Efternavnet Gentles blev først fundet i Hampshire, hvor de havde en familiesæde siden den normanniske invasion i 1066.

Kan dyb vejrtrækning forårsage svimmelhed?
Læs mere

Kan dyb vejrtrækning forårsage svimmelhed?

Hyperventilation er vejrtrækning, der er dybere og hurtigere end norm alt. Det forårsager et fald i mængden af en gas i blodet (kaldet kuldioxid eller CO2). Dette fald kan få dig til at føle dig svimmel, få et hurtigt hjerteslag og få åndenød.