Hvad betyder la brabanconne?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder la brabanconne?
Hvad betyder la brabanconne?
Anonim

"La Brabançonne" er Belgiens nationalsang. Den oprindeligt-franske titel refererer til Brabant; navnet opretholdes norm alt uoversat på Belgiens to andre officielle sprog, hollandsk og tysk.

Hvorfor er den belgiske nationalsang på fransk?

Hymnen blev skabt i 1830 og skulle synges på fransk, deraf den franske titel: “Brabançonne”. Først i 1938 blev den oversat til en hollandsk version. Så kom en tredje tysk version – for at kompensere for den lille tyske befolkning i Belgiens østlige periferi.

Hvilket sprog er Belgiens hymne?

Den belgiske nationalsang La Brabanconne, synges på fransk. Men for nylig er der brugt en uofficiel kort version af fjerde vers, som synges på fransk, hollandsk og tysk.

taler de flamsk i Belgien?

flamsk tales af ca. 5,5 millioner mennesker i Belgien og af et par tusinde mennesker i Frankrig. Flamsk tales af omkring 55% af befolkningen i Belgien. Der er også flere tusinde flamsktalende i Frankrig. Flamsk bruger det latinske alfabet.

Har Schweiz en nationalsang?

Den nuværende schweiziske nationalsang har været i brug siden 1961. Den første schweiziske nationalsang var "Rufst du, mein Vaterland" (Når du kalder os, Fædreland), skrevet i 1811 af Johann Rudolf Wyss og sunget til tonerne af den britiske nationalsang "God Save the Queen".

Anbefalede: