Hvem opdagede kunstigt saccharin?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opdagede kunstigt saccharin?
Hvem opdagede kunstigt saccharin?
Anonim

Saccharin er et kunstigt sødemiddel, som i praksis ikke har madenergi. Den er omkring 300-400 gange så sød som saccharose, men har en bitter eller metallisk eftersmag, især ved høje koncentrationer. Saccharin bruges til at søde produkter såsom drikkevarer, slik, småkager og medicin.

Hvem opfandt kunstige sødestoffer saccharin?

Saccharin blev opdaget af kemikerne Ira Remsen og Constantin Fahlberg i 1879, mens de undersøgte oxidationen af o-toluensulfonamid.

Hvem opdagede kunstige sødestoffer?

Men vidste du, at opdagelsen af det første kunstige sødestof, saccharin, kom fra eksperimenter med stenkulstjære og et utilsigtet laboratoriespild? Ira Remsen var en passioneret tysk kemiker, der blomstrede i sit arbejde med sulfobenzoiske forbindelser1 [1] ved Johns Hopkins University.

Hvorfor er saccharin forbudt?

Saccharin blev forbudt i 1981 på grund af frygt for mulig carcinogenese. … For at producere tumorer i rotter indgives saccharin i gram pr. kilo sammenlignet med de milligram pr. kilo, der bruges, når saccharin virker som sødemiddel for mennesker.

Er saccharin forbudt i Storbritannien?

Så 39 år senere, i 1977, blev det forbudt igen efter tests, der knyttede det til kræft hos laboratorierotter. I 2011 blev forbuddet endnu en gang ophævet, da forskning viste, at du skulle drikke 800 dåser med saccharinholdig læskedrikke hver dag for at nåkræftfremkaldende dosis, der udløste sygdommen hos rotter.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvor er gutermann-tråden lavet?
Læs mere

Hvor er gutermann-tråden lavet?

Gütermann-tråde er lavet i Germany! Er Gütermann-tråd lavet i Tyskland? Gutermann-tråd, som oprindelse i Tyskland, har den rigtige tråd til quiltning, broderi, syning og meget mere. Uanset om du syr i hånden eller maskine, har Gutermann tråd den perfekte tråd til dig.

Er Falklandsøerne britiske?
Læs mere

Er Falklandsøerne britiske?

Falklandsøerne, også kaldet Malvinas-øerne eller spanske Islas Malvinas, internt Det Forenede Kongeriges selvstyrende oversøiske territorium i det sydlige Atlanterhav. Det ligger omkring 300 miles (480 km) nordøst for Sydamerikas sydspids og en tilsvarende afstand øst for Magellan-strædet.

Beholdt geoff-kapper undulater?
Læs mere

Beholdt geoff-kapper undulater?

Hans far holdt undulater i familiens hjem i Lincolnshire, tæt på hvor Capes stadig bor. Capes junior fik sine første fugle i en alder af 19, da han var en ny politimand. … Han har nu over 200 fugle, og så han har ikke meget plads i skuret til hans 27 stenramme at bevæge sig omkring.