Hvad betyder ekfrase?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder ekfrase?
Hvad betyder ekfrase?
Anonim

Ordet ekphrasis, eller ecphrasis, kommer fra det græske for den skriftlige beskrivelse af et kunstværk fremstillet som en retorisk øvelse, ofte brugt i adjektivformen ekphrastic. Det er en levende, ofte dramatisk, verbal beskrivelse af et visuelt kunstværk, enten ægte eller indbildt.

Hvad er et eksempel på ekfrase?

"Ekphrasis" er en retorisk og poetisk talefigur, hvor et visuelt objekt (ofte et kunstværk) er levende beskrevet i ord. … Et velkendt eksempel på ekfrase i litteraturen er John Keats' digt "Ode on a Grecian Urn."

Hvad betyder ekfrase i poesi?

Ekfrastisk poesi er blevet defineret som digte skrevet om kunstværker; dog i oldtiden. Grækenland, udtrykket ekphrasis blev anvendt til evnen til at beskrive en ting med levende detaljer. En af de. tidligste eksempler på ekfrase kan findes i Homers episke digt Iliaden, hvori taleren.

Hvad betyder ekfrase på græsk?

“Description” på græsk. Et ekfrastisk digt er en levende beskrivelse af en scene eller mere almindeligt et kunstværk. Gennem den fantasifulde handling at fortælle og reflektere over et maleris eller skulpturs "handling", kan digteren forstærke og udvide dets betydning.

Hvor kommer ordet ekfrase fra?

Det burde derfor ikke være nogen overraskelse, at udtrykket ekphrasis stammer fra græsk, hvor det bogstaveligt betyder"beskrivelse" og blev dannet ved at kombinere præfikset ex- ("ude") med verbet "phrazein" ("at påpege eller forklare"). "Ekphrasis" dukkede første gang op på engelsk i begyndelsen af det 18. århundrede.

Anbefalede: