Når et nukleotid slettes, hvilken mutation sker der?

Indholdsfortegnelse:

Når et nukleotid slettes, hvilken mutation sker der?
Når et nukleotid slettes, hvilken mutation sker der?
Anonim

En frameshift-mutation er en type mutation, der involverer insertion eller deletion af et nukleotid, hvor antallet af slettede basepar ikke er deleligt med tre.

Hvad sker der, når et nukleotid slettes?

For eksempel, hvis blot ét nukleotid er slettet fra sekvensen, vil alle kodonerne inklusive og efter mutationen have en forstyrret læseramme. Dette kan resultere i inkorporering af mange forkerte aminosyrer i proteinet.

Hvilken type mutation er en deletionsmutation?

Sletning. Sletning er en type mutation, der involverer tab af genetisk materiale. Det kan være lille, involvere et enkelt manglende DNA-basepar, eller stort, involvere et stykke af et kromosom.

Hvilken type mutation sker, når én base slettes?

Nonsens: Når en basesubstitution resulterer i, at et stopkodon i sidste ende trunkerer translation og fører højst sandsynligt til et ikke-funktionelt protein. En sletning, der resulterer i a frameshift, resulterer, når et eller flere basepar går tabt fra DNA'et (se figuren ovenfor).

Hvad sker der, når et nukleotid er muteret?

En mutation kan ændre et træk på en måde, der endda kan være nyttig, såsom at gøre det muligt for en organisme bedre at tilpasse sig sit miljø. Den enkleste mutation er en punktmutation. Dette sker, når en nukleotidbase erstattes af en anden i et DNAsekvens. Ændringen kan forårsage, at den forkerte aminosyre produceres.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvad betyder barseltid?
Læs mere

Hvad betyder barseltid?

n. En kvinde, der lige har født. Hvad betyder puerperal? Puerperium: Tid umiddelbart efter fødslen af en baby. (På latin er en "puerpera" en kvinde i barsel, da "puer" betyder barn og "parere" betyder at føde.

Skal aircondition med bindestreg?
Læs mere

Skal aircondition med bindestreg?

Aircondition, når bruges som et substantiv, er bindestreg. … Aircondition: Både som adjektiv og verbum er bindestreger. Værelset med aircondition. Aircondition en bygning. Staver du klimaanlæg? klimaanlæg er et substantiv. det er maskinen, der køler og renser luften.

Overlevede nogen dybvandshorisonten?
Læs mere

Overlevede nogen dybvandshorisonten?

Om natten den 20. april 2010 overlevede Williams, den ledende elektroniktekniker på olieriggen Deepwater Horizon, næppe en ødelæggende udblæsning, der kostede 11 af hans liv kolleger. … Mark Wahlberg, Kurt Russell og Kate Hudson spiller hovedrollerne i "