Hvordan dannes flertalsformer?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan dannes flertalsformer?
Hvordan dannes flertalsformer?
Anonim

Et substantiv i flertal angiver, at der er mere end et af det substantiv (mens et substantiv i ental angiver, at der kun er et af substantivet). De fleste flertalsformer er skabt ved blot at tilføje et -s eller -es til slutningen af entalsordet. For eksempel er der én hund (ental), men tre hunde (flertal).

Hvad er et flertalsnavneeksempel?

Den generelle regel for substantiver i flertal er, at de oprettes ved at tilføje bogstavet S til slutningen af et entalsnavneord. … For eksempel er flertal af marsh mose, og flertal af baby er babyer. Vær opmærksom på, at bare fordi et navneord ender på –s eller -es, betyder det ikke, at det er et substantiv i flertal.

Hvilke ord er altid flertal?

11 navneord, der kun har en flertalsform

  • Saks. Saks har en verbumsoverenskomst i flertal.
  • Goggles. Beskyttelsesbriller, briller og kikkerter vises kun i flertal. …
  • Bukser. …
  • Trusser. …
  • Tøj. …
  • Rigdom. …
  • Jitters. …
  • Shenanigans.

Er er ental eller flertal?

Vi bruger gør og er med tredje person ental pronominer (han, hun, det) og med ental navneord. Vi bruger gør og er med andre personlige stedord (dig, vi de) og med flertal navneord. For verbet være, skal vi bruge er eller er som spørgsmålsord.

Er have ental eller flertal?

Have er både ental og flertal. For eksempel i den simple nutid bruges 'har' i førsteog anden person ental.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvorfor bliver min hakea gul?
Læs mere

Hvorfor bliver min hakea gul?

Jern, fosfor eller pH For meget fosfor i jorden vil forgifte mange indfødte. Hovedsymptomet er alvorlig gulfarvning af bladene. Hvis jorden mangler jern, bliver bladene også gule; og hvis pH-værdien er forkert, er planten muligvis ikke i stand til at optage næringsstoffer fra jorden og vil derfor se gul ud.

Hvor kommer ordet pikelet fra?
Læs mere

Hvor kommer ordet pikelet fra?

Ifølge Merriam-Webster stammer oprindelsen af ordet pikelet fra det walisiske bara pyglyd eller pitchy bread, som var et mørkt, klæbrigt brød. Ordet spredte sig nordpå til England og blev anglikaniseret til pikelet. Hvorfor kaldes crumpets Pikelets?

Kommer private universiteter under ugc?
Læs mere

Kommer private universiteter under ugc?

Private universiteter i Indien er reguleret under UGC (Etablissement and Maintenance of Standards in Private Universities) Regulations, 2003. Er privat universitet omfattet af UGC? Section 12 (B) i UGC Act af 1956 giver også UGC ret til at "