Hvorfor er centrosom fraværende i planteceller?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er centrosom fraværende i planteceller?
Hvorfor er centrosom fraværende i planteceller?
Anonim

Fraværet af centrioler centrioler Hovedfunktionen af centrioler er at producere cilia under interfase og asteren og spindlen under celledeling. https://en.wikipedia.org › wiki › Centriole

Centriole - Wikipedia

fra højere planteceller betyder, at under somatisk cellekernedeling er der. … De danner centrosomer, som er fraværende i planteceller, og alligevel deler planteceller sig. Fuldstændig trin for trin svar: -Centrioler danner centrosomer, og disse er kendt som organiseringscentre for mikrotubuli.

Hvorfor har planter ikke centrosomer?

Centrioler er fraværende fra cellerne i højere planter. … I højere planter finder mitose sted helt tilfredsstillende med mikrotubuli, der danner spindelfibre, men uden hjælp fra centrioler. Funktionen af centrioler forbliver derfor noget af et mysterium.

Er centrosom fraværende i plantecellen?

Kromosomer, mikrotubuli og kinetochorer bidrager alle til spindelmorfogenese og spiller vigtige roller under mitose. En unik egenskab ved blomstrende planteceller er, at de mangler fuldstændigt centrosomer, som hos dyr spiller en stor rolle i spindeldannelsen.

Hvordan deler planteceller sig uden centrioler?

Landplanter har en anastral mitotisk spindel, der dannes i fravær af centrosomer, og et cytokinetisk apparat bestående af en forudsigelig præprofasebånd (PPB) før mitose og en phragmoplast efter mitose.

Finds centrosom i planteceller?

Plantecellen har en cellevæg, kloroplaster, plastider og en central vakuole-struktur, der ikke findes i dyreceller. Planteceller har ikke lysosomer eller centrosomer.

Anbefalede: