Kan en person være eponym?

Indholdsfortegnelse:

Kan en person være eponym?
Kan en person være eponym?
Anonim

Eponymous er et adjektiv, der henviser til personen, stedet eller tingen, som noget andet er opkaldt efter. Dog kan eponym også henvise til den ting, der er opkaldt efter noget andet.

Hvad er eponyme karakter?

(ɪpɒnɪməs) adjektiv [ADJECTIVE substantiv] En eponymous helt eller heltinde er karakteren i et skuespil eller en bog, hvis navn er titlen på det skuespil eller den bog.

Hvordan bruger du ordet eponymous?

“I præcis, traditionel brug er et eponym en person, der giver et navn til noget andet, og eponymous beskriver giveren af navnet, ikke modtageren. En restauratør ved navn Terry Lamb kunne beskrives som ejeren af Terry Lamb's Restaurant med samme navn, men etablissementet er ikke Mr. Lamb's eponyme restaurant."

Hvad er forskellen mellem titulær og eponym?

"Eponymous" giver navnet til titlen. "Titular" betyder, at titlen giver sit navn til noget indeni.

Hvad er et eksempel på eponym?

Definitionen af eponym er noget eller nogen, der giver sit navn til noget andet. Et eksempel på eponymous er en person ved navn Jackson, som grundlagde en by, hvilket var årsagen til at byen blev navngivet Jacksonville. Et eksempel på eponymous er et band, der bruger sit navn som navn på bandets album.

Anbefalede:

Interessante artikler
Do ut des meaning?
Læs mere

Do ut des meaning?

Do ut des dō ūt dās. “jeg giver for at du kan give.”(1) I romersk ret, en ugyldig kontrakt, hvor den ene parts præstation opfylder … Generelle links til dette værk. Forord. Kvitteringer. Hvad betyder sætningen do ut des? : en kommutativ kontrakt, hvorved noget gives, så noget kan modtages til gengæld.

Har Australien nogensinde haft en cyklon?
Læs mere

Har Australien nogensinde haft en cyklon?

Cyclone Joan, 1975: en af de mest intense tropiske cykloner nogensinde, der har ramt Australien, denne gang på den nordvestlige kyst. Det beskadigede bygninger i den afsidesliggende by Port Headland og også jernbaner. Hvor mange cykloner har Australien haft?

Hvad betyder eng?
Læs mere

Hvad betyder eng?

Engelsk er et vestgermansk sprog i den indoeuropæiske sprogfamilie, som oprindeligt blev t alt af indbyggerne i det tidlige middelalderlige England. Det er opkaldt efter anglerne, et af de gamle germanske folk, der migrerede til det område i Storbritannien, der senere tog deres navn, England.