Sænker plantesteroltilskud kolesterol?

Indholdsfortegnelse:

Sænker plantesteroltilskud kolesterol?
Sænker plantesteroltilskud kolesterol?
Anonim

At tage plantesteroler sænker det totale og lavdensitetslipoprotein (LDL eller "dårlige") kolesterolniveauer med omkring 3 % til 15 % hos personer med højt kolesteroltal, som følger en kolesterolsænkende diæt.

Sænker det at tage plantesteroler kolesterol?

Fordi de har en struktur, der ligner kolesterol, arbejder plantestanoler og steroler for at reducere optagelsen af kolesterol i tarmen, så mere går tabt i fæces (poo). Dette hjælper igen med at sænke det totale kolesterol og især LDL-kolesterol (den dårlige type kolesterol) i blodet.

Hvad er bivirkningerne ved at tage plantesteroler?

Plantesteroler/stanoler er generelt sikre for de fleste raske mennesker. Bivirkninger omfatter diarré eller fedt i afføringen. Hos mennesker med sitosterolæmi er høje plantesterolniveauer blevet forbundet med øget risiko for for tidlig åreforkalkning.

Er for mange plantesteroler dårligt for dig?

Mens et højt indtag af phytosteroler hævdes at være hjertesundt, tyder beviser på, at de er mere tilbøjelige til at forårsage hjertesygdomme end at forebygge det. Selvom det er fint at spise phytosteroler fra hele plantefødevarer, er det bedst at undgå phytosterolberigede fødevarer og kosttilskud.

Hvad er den hurtigste måde at slippe af med kolesterol på?

Følgende kostændringer kan hjælpe en person med at reducere deres kolesterol så hurtigt sommuligt

  1. Eliminér transfedt. …
  2. Reducer mættet fedt. …
  3. Tilføj flere plantefødevarer. …
  4. Øg fiberindtaget. …
  5. Øg planteproteinkilder. …
  6. Spis mindre raffineret mad.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvor bruger vi datagram?
Læs mere

Hvor bruger vi datagram?

User Datagram Protocol-funktioner For eksempel: Den tillader, at pakker droppes og modtages i en anden rækkefølge, end de blev transmitteret, hvilket gør den velegnet til re altidsapplikationer, hvor latens kan være et problem. Den kan bruges til transaktionsbaserede protokoller, såsom DNS eller Network Time Protocol (NTP).

Køler kørende ovnblæser huset?
Læs mere

Køler kørende ovnblæser huset?

I kølesæsonen kan kørsel af ovnventilatoren hjælpe med at sænke fugtigheden i dit hjem ved at føre luft gennem dit klimaanlægs fordamper mere konsekvent, hvilket gør det muligt for systemet at trække endnu mere fugt ud over tid. Køler husets blæser huset?

Er fantastiske udyr en bogserie?
Læs mere

Er fantastiske udyr en bogserie?

Fantastic Beasts er en serie film inspireret af bogen, Fantastic Beasts and Where to Find Them. Det var oprindeligt troet, at der kun ville være tre film i serien. Den 14. oktober 2016 annoncerede J. K. Rowling, at der faktisk vil være fem film i serien.