Hvorfor skal pakeha lære te reo?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor skal pakeha lære te reo?
Hvorfor skal pakeha lære te reo?
Anonim

“Hvis du kommer fra et sted med respekt og tænker, at det at lære te reo Māori er en måde at vise respekt, er det et rigtig godt sted at starte,” hun siger. "Det, jeg har set med fantastisk maori-talende Pākehā, er, at det er fuldstændig muligt at gøre dette med ydmyghed, med respekt og også på en måde, der ikke er defensiv."

Hvorfor er det vigtigt at lære det?

Learning te reo Māori hjælper eleverne med at vokse som elever. De opdager flere måder at lære på, flere måder at vide på og mere om deres egne evner. De kan blive mere reflekterende, når de sammenligner, hvad de ved om deres førstesprog, med det, de lærer i te reo Māori.

Hvorfor er te reo Māori vigtig i ECE?

Teaching and learning te reo Māori er vigtigt, fordi det relaterer til Te Whārikis bikulturelle ramme og visionen om, at alle børn vil vokse op stærke i deres identitet, sprog og kultur.

Er te reo Māori et uddøende sprog?

En undersøgelse af truede sprog har vist, at reo Māori er på vej mod udryddelse. En gruppe newzealandske akademikere har brugt en matematisk, langsigtet bane til at afgøre, om et givet truet sprog er på vej mod udryddelse eller genopretning.

Er det svært at lære reo?

Det er ikke svært at lære maori, faktisk er det nemt, fordi det er et levende sprog og kan bruges i og omkring hjemmet ogrundt omkring på universitetet, den kan bruges hver dag.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvad betyder barseltid?
Læs mere

Hvad betyder barseltid?

n. En kvinde, der lige har født. Hvad betyder puerperal? Puerperium: Tid umiddelbart efter fødslen af en baby. (På latin er en "puerpera" en kvinde i barsel, da "puer" betyder barn og "parere" betyder at føde.

Skal aircondition med bindestreg?
Læs mere

Skal aircondition med bindestreg?

Aircondition, når bruges som et substantiv, er bindestreg. … Aircondition: Både som adjektiv og verbum er bindestreger. Værelset med aircondition. Aircondition en bygning. Staver du klimaanlæg? klimaanlæg er et substantiv. det er maskinen, der køler og renser luften.

Overlevede nogen dybvandshorisonten?
Læs mere

Overlevede nogen dybvandshorisonten?

Om natten den 20. april 2010 overlevede Williams, den ledende elektroniktekniker på olieriggen Deepwater Horizon, næppe en ødelæggende udblæsning, der kostede 11 af hans liv kolleger. … Mark Wahlberg, Kurt Russell og Kate Hudson spiller hovedrollerne i "