Hvornår blev ordet toponymi første gang brugt?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev ordet toponymi første gang brugt?
Hvornår blev ordet toponymi første gang brugt?
Anonim

Etymologi. Ifølge Oxford English Dictionary optrådte ordet toponymi først på engelsk i 1876.

Hvad er toponymi i historien?

Toponymi, taksonomisk undersøgelse af stednavne, baseret på etymologiske, historiske og geografiske oplysninger. Et stednavn er et eller flere ord, der bruges til at angive, betegne eller identificere en geografisk lokalitet såsom en by, flod eller bjerg.

Hvor stammer ordet toponym fra?

Toponymi refererer til studiet af geografiske navne eller stednavne for en bestemt region. Udtrykket toponym er afledt af de græske ord topos - der betyder sted og onoma - betyder navn. En toponymist vil norm alt ikke kun se på betydningen af et givet navn, men også på områdets historie.

Er bynavne toponymer?

Forståelse af "Toponymer" Et toponym er et stednavn eller et ord opfundet i forbindelse med navnet på et sted. Adjektiver: toponym og toponym. Studiet af sådanne stednavne er kendt som toponymer eller toponymi - en gren af navnevidenskab.

Hvad er eksempler på toponymer?

Et toponym er derfor et navn for et sted. Uanset hvor du bor, er dets navn et toponym: USA, Nordamerika, Atlanta og Californien er alle toponymer. Selv navne på opdigtede steder som Narnia og Atlantis er toponymer.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er countryish et ord?
Læs mere

Er countryish et ord?

(musik) Har karakteristik af countrymusik. Hvad er countryish? countryish på britisk engelsk (ˈkʌntrɪɪʃ) adjektiv. ligner det, der typisk findes på landet . musik . ligner det, der er typisk for countrymusik. Er godt et ord?

Hvad betyder klima?
Læs mere

Hvad betyder klima?

Klima er det langsigtede vejrmønster i et område, typisk i gennemsnit over en periode på 30 år. Mere stringent er det middelværdien og variabiliteten af meteorologiske variabler over en tid, der spænder fra måneder til millioner af år. Hvad er den nemme definition af klima?

Hvor er siden ond?
Læs mere

Hvor er siden ond?

New York City, U.S. Simon John Ritchie (10. maj 1957 – 2. februar 1979), professionelt kendt som Sid Vicious, var en engelsk musiker bedst kendt som bassist for Engelsk punkrockband Sex Pistols. Hvad skete der med Sid Vicious? Til New York City Police Department og Medical Examiner's Office var han John Simon Ritchie, en 22-årig englænder, der er tilt alt for mord, men nu død af en overdosis heroin i en lejlighed i Greenwich Village.