Hvor kommer det patriarkalske fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kommer det patriarkalske fra?
Hvor kommer det patriarkalske fra?
Anonim

Patriarkatet betyder bogstaveligt t alt "faderens styre" og kommer fra det græske πατριάρχης (patriarkhēs), "far eller overhoved for en race", som er en sammensætning af πατριά (patria), "slægt, afstamning" (fra πατήρ patēr, "far") og ἀρχή (arkhē), "herredømme, autoritet, suverænitet".

Hvor kommer patriarkatet fra?

Lerner betragter etableringen af patriarkatet som en historisk proces, der udviklede sig fra 3100 f. Kr. til 600 f. Kr. i det nære østen. Patriarkatet, mener hun, opstod delvis fra praksis med intertribal udveksling af kvinder for ægteskab ''hvor kvinder indvilligede, fordi det var funktionelt for stammen.

Hvad er årsagerne til patriarkatet?

De fik ressourcer til at forsvare, og magten flyttede til de fysisk stærkere mænd. Fædre, sønner, onkler og bedstefædre begyndte at bo i nærheden af hinanden, ejendom blev overført ned ad den mandlige linje, og den kvindelige autonomi blev udhulet. Som et resultat, lyder argumentet, opstod patriarkatet.

Hvilken stamme er patriarkalsk?

Khasi. Eksemplerne og perspektivet i denne artikel omhandler primært vestlig kultur og repræsenterer ikke et verdensomspændende syn på emnet. Patriarkatet er et soci alt system, hvor mænd har primær magt og dominerer i roller som politisk lederskab, moralsk autoritet, sociale privilegier og kontrol over ejendom.

Hvor gammel erpatriarkatet?

Patriarkatet er et soci alt system, der blev til for cirka 10-12 tusinde år siden. Det er i vid udstrækning anerkendt, at det faldt sammen med landbrugets fremkomst (se noten nederst for en redigering). Det er langt fra det eneste system, vi nogensinde har haft, eller et uundgåeligt.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er teksturpakker gratis?
Læs mere

Er teksturpakker gratis?

Prisen på teksturpakker afhænger også af udgaven. Hvis du bruger en af de ældre konsoludgaver, koster teksturpakker norm alt omkring $2,99 US Dollars. Men hvis du selv downloader teksturpakkerne, såsom etuiet med Minecraft Java Edition, så er teksturpakker gratis!

Hvad er definitionen af omskiftelighed?
Læs mere

Hvad er definitionen af omskiftelighed?

1a: kvaliteten eller tilstanden af at være foranderlig: foranderlighed. b: naturlig forandring eller mutation synlig i naturen eller i menneskelige anliggender. 2a: en gunstig eller ugunstig begivenhed eller situation, der opstår ved en tilfældighed:

Hvad laver Hagrid som vildtholder?
Læs mere

Hvad laver Hagrid som vildtholder?

Selv om Hagrids tryllestav blev knækket og han blev udvist, blev han uddannet som gamekeeper på Hogwarts og fik lov til at bo på skolens område efter anmodning fra Albus Dumbledore. I 1991 fik Hagrid til opgave at genintroducere Harry Potter til troldmandsverdenen.