Hvordan udføres osmotisk skrøbelighedstest?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan udføres osmotisk skrøbelighedstest?
Hvordan udføres osmotisk skrøbelighedstest?
Anonim

Den osmotiske skrøbelighedstesten kan udføres på nyudtaget blod (inden for 2 timer efter indsamling), men nogle laboratorier inkuberer indsamlede prøver ved 37°C i 24 timer for at forbedre testens følsomhed, da der observeres en større grad af osmotisk lysis for unormale erytrocytter end normale.

Hvordan udfører du en osmotisk skrøbelighedstest?

For en osmotisk skrøbelighedstest skal du give en blodprøve. Dine røde blodlegemer vil blive testet for at se, hvor let de går i stykker i en s altopløsning. Hvis dine røde blodlegemer er mere skrøbelige end norm alt, betragtes testen som positiv.

Hvad er den bedste metode til osmotisk skrøbelighedstest?

Flere variationer af den grundlæggende metode er blevet foreslået. Den mest brugte test i øjeblikket er NESTROFT, forkortelsen for Naked Eye Single Tube Redcell Osmotic Fragility Test (5-7). Princip: Mikrocytiske røde blodlegemer er resistente over for lysis, når de udsættes for hypotoniske opløsninger.

Hvorfor udføres osmotisk skrøbelighedstest?

Hvorfor udføres testen

Denne test er udført for at detektere tilstande kaldet hereditær sfærocytose og thalassæmi. Arvelig sfærocytose og thalassæmi forårsager røde blodlegemer mere skrøbelige end norm alt.

Hvad er osmotisk skrøbelighedstest i klinikker?

En osmotisk skrøbelighedstest er en blodprøve, der virker for at se, om røde blodlegemer har en tendens til at gå i stykkernemt. To tilstande, der kan få dette til at ske, kaldes thalassæmi og arvelig sfærocytose (HS). Disse tilstande forårsager, at de røde blodlegemer er mere tilbøjelige til at gå i stykker og blive mindre.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er brugt kaffegrums godt for planter?
Læs mere

Er brugt kaffegrums godt for planter?

For at bruge kaffegrums som gødning, skal du blot drysse dem på jorden omkring dine planter. Resumé Kaffegrums er en god gødning, fordi den indeholder flere vigtige næringsstoffer, der er nødvendige for plantevækst. De kan også hjælpe med at tiltrække orme og mindske koncentrationen af tungmetaller i jorden.

Hvornår er pantosæsonen?
Læs mere

Hvornår er pantosæsonen?

Pantomimer finder sted omkring juleperioden og er næsten altid baseret på kendte børnehistorier som Peter Pan, Aladdin, Askepot, Tornerose osv. Pantomimes opføres ikke kun i de bedste teatre i landet, men også i landsbyhuse i hele Storbritannien.

Er grog Yodas søn?
Læs mere

Er grog Yodas søn?

Favreau har præciseret, at Grogu ikke er en yngre version af Yoda selv, men har afvist at kommentere, om han er i familie med Yoda eller på anden måde forbundet med ham. Er Grog relateret til Yoda? Han er biologisk relateret til Yoda eller Yaddle .