Hvor dyrkes de fleste pinto-bønner?

Indholdsfortegnelse:

Hvor dyrkes de fleste pinto-bønner?
Hvor dyrkes de fleste pinto-bønner?
Anonim

Den populære pinto-bønne (Phaseolus vulgaris L.) dyrkes i hele Texas. Højeste kvalitet og udbytte produceres i High Plains i det nordvestlige Texas.

Hvor dyrkes pinto-bønner?

Nærfødt i Mexico, pintos tager omkring 90 til 150 dage at vokse som en tør bønne, men kan høstes tidligere og spises som en grøn snapsbønne. De kommer i både bestemte (busk) og ubestemte (pol) varianter. De kræver meget lidt pleje, selvom de har brug for mere plads mellem planterne end andre bønnetyper.

Hvilke stater dyrker pinto-bønner?

Pinto-bønner, Phaseolus vulgaris, dyrkes primært i Colorado, Idaho, Nebraska og North Dakota. Arizona, New Mexico og flere andre stater har små arealer hvert år. Pinto-bønnen er en variant af nyrebjørnen. Bønnen bruges til menneskeføde.

Dyrkes pinto-bønner i Mexico?

I denne cyklus dyrkes tørre bønner hovedsageligt i staterne Zacatecas, Durango og Chihuahua. De vigtigste bønneklasser, der produceres, er pinto, sorte og farvede bønner. Høsten er i gang i øjeblikket, hvor nogle kilder angiver fremskridt til 15 til 20 %, mens andre siger, at det er forbi halvvejs.

Hvad er et andet navn for pinto-bønner?

I Sydamerika kaldes pintobønner ofte "poroto frutilla", som oversættes til "jordbærbønne." De ser nogle gange lidt lyserøde ud, især når de er kogte og taber sigderes pletter. De kan også kaldes frijol pinto, eller malet bønne, med henvisning til en plettet pinto-hest.

Anbefalede:

Interessante artikler
Do ut des meaning?
Læs mere

Do ut des meaning?

Do ut des dō ūt dās. “jeg giver for at du kan give.”(1) I romersk ret, en ugyldig kontrakt, hvor den ene parts præstation opfylder … Generelle links til dette værk. Forord. Kvitteringer. Hvad betyder sætningen do ut des? : en kommutativ kontrakt, hvorved noget gives, så noget kan modtages til gengæld.

Har Australien nogensinde haft en cyklon?
Læs mere

Har Australien nogensinde haft en cyklon?

Cyclone Joan, 1975: en af de mest intense tropiske cykloner nogensinde, der har ramt Australien, denne gang på den nordvestlige kyst. Det beskadigede bygninger i den afsidesliggende by Port Headland og også jernbaner. Hvor mange cykloner har Australien haft?

Hvad betyder eng?
Læs mere

Hvad betyder eng?

Engelsk er et vestgermansk sprog i den indoeuropæiske sprogfamilie, som oprindeligt blev t alt af indbyggerne i det tidlige middelalderlige England. Det er opkaldt efter anglerne, et af de gamle germanske folk, der migrerede til det område i Storbritannien, der senere tog deres navn, England.