Hvornår bruges gabioner?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår bruges gabioner?
Hvornår bruges gabioner?
Anonim

Gabioner er bure fyldt med sten, beton eller sand med jord, der er blevet brugt i civilingeniørarbejde, der dateres tilbage til det 14.th århundrede. For det meste er gabioner blevet brugt til midlertidige oversvømmelsesvægge, siltfiltrering fra afstrømning og stabilisering af kystlinjer.

Hvorfor bruges gabioner?

Formålet med en gabionbeklædning er at give kortsigtet (5-10 år) beskyttelse mod backshore-erosion ved at absorbere bølgeenergi langs klitfladen. Deres anvendelse er begrænset til den øverste del af sandstrande, da de ikke er tilstrækkeligt holdbare til at modstå regelmæssig direkte bølgepåvirkning.

Hvad bruges gabion-væggen til?

Gabion er et svejset trådbur eller en kasse fyldt med materialer som sten, beton, sand eller jord. Så gabion er en delvis fleksibel blokkonstruktion, der bruges til skråningsstabilitet og erosionsbeskyttelse i konstruktion. Forskellige typer gabioner er konstrueret og brugt i forskellige tekniske konstruktioner.

Hvor kan du bruge gabionvægge?

Gabionvægge kan bruges i landskaber som støttemure, dekorative vægge, siddevægge, accentvægge og mere.

Hvad er ulemperne ved gabioner?

Ulemper/Problemer

Lav habitatværdi. Gabioner er dyrere end enten vegeterede skråninger eller riprap. Trådkurvene, der bruges til gabioner, kan være udsat for kraftigt slid på grund af wireafslidning ved bevægelse af sengelast ivandløb med høj hastighed. Svært at installere, kræver stort udstyr.

Anbefalede: