Hvad betyder hypotese?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder hypotese?
Hvad betyder hypotese?
Anonim

En hypotese er en foreslået forklaring på et fænomen. For at en hypotese skal være en videnskabelig hypotese, kræver den videnskabelige metode, at man kan teste den. Forskere baserer generelt videnskabelige hypoteser på tidligere observationer, som ikke kan forklares tilfredsstillende med de tilgængelige videnskabelige teorier.

Hvad betyder hypotese eksempel?

1a: en antagelse eller indrømmelse lavet for argumentets skyld. b: en fortolkning af en praktisk situation eller tilstand taget som grundlag for handling. 2: en foreløbig antagelse lavet for at udtrække og teste dens logiske eller empiriske konsekvenser. 3: den forudgående klausul af en betinget erklæring.

Hvad er enkle hypoteseord?

I videnskaben er en hypotese en idé eller forklaring, som du derefter tester gennem undersøgelse og eksperimentering. Uden for videnskaben kan en teori eller gæt også kaldes en hypotese. En hypotese er mere end et vildt gæt, men mindre end en veletableret teori.

Hvad er et godt hypoteseeksempel?

Her er et eksempel på en hypotese: Hvis du øger lysets varighed, vil (så) majsplanter vokse mere hver dag. Hypotesen etablerer to variabler, længden af lyseksponering og hastigheden af plantevækst. Et eksperiment kunne designes for at teste, om væksthastigheden afhænger af lysets varighed.

Hvordan forklarer du en hypotese?

Forenklet sagt, enhypotese er en specifik, testbar forudsigelse. Mere specifikt beskriver den konkret, hvad du forventer vil ske under en bestemt omstændighed. En hypotese bruges til at bestemme sammenhængen mellem to variable, som er de to ting, der testes.

Anbefalede: