Hvordan laver man litharge fra bly?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan laver man litharge fra bly?
Hvordan laver man litharge fra bly?
Anonim

Litharge er fremstillet som det oxiderede produkt af smeltet bly, der er blevet omrørt eller forstøvet for at inkorporere luft, derefter afkølet og formalet for at danne det gule pulver . Massicot, en anden krystallinsk form for blymonoxid blymonoxid Blyoxider er en gruppe af uorganiske forbindelser med formler inklusive bly (Pb) og oxygen (O). Almindelige blyoxider inkluderer: Bly(II)oxid, PbO, litharge (rød), massicot (gul) https://en.wikipedia.org › wiki › Lead_oxide

Blyoxid - Wikipedia

forekommer naturligt, men kan også fremstilles ved at opvarme blykarbonat til 300C.

Hvordan laver du blymonoxid?

Bly(II)-oxid, eller litharge, er et gult blyoxid med formlen PbO, skabt af opvarmning af bly i luft. Det kan også dannes ved at opvarme bly(II)nitrat(V) (Pb(NO3)2).

Er blyoxid skadeligt?

Blyoxid kan være dødelig, hvis det sluges eller indåndes. Det forårsager irritation af hud, øjne og luftveje. Det påvirker tandkødsvæv, centralnervesystemet, nyrerne, blodet og det reproduktive system. Det kan bioakkumulere i planter og hos pattedyr.

Hvordan får du bly fra blyoxid?

Hvis vi ønsker at få bly ud af blyoxid (PbO), skal vi tilsætte kulstof i form af koks. Koks er som trækul, bortset fra at trækul er lavet af at omdanne træ til kulstofmursten.

Hvad bruges blymonoxid til?

Blymonoxid er blevet brugt a en tørretumbler iOlie og som en lav-brand Flux i fremstilling af keramik og glas. Det bruges også som gult pigment i maling og glasur. Massicot blev brugt som kunstnerpigment fra det 15. til det 18. århundrede (Mayer 1969).

Anbefalede: