Hvor blev akropolis bygget?

Indholdsfortegnelse:

Hvor blev akropolis bygget?
Hvor blev akropolis bygget?
Anonim

Athen har den mest kendte akropolis, bygget i anden halvdel af det 5. århundrede f. Kr. Den athenske akropolis, beliggende på en forrevne, muret bakke, blev bygget som et hjem for Athena, byens skytsgudinde.

Hvad blev Akropolis oprindeligt bygget som?

Akropolis ligger på en kalkstensbakke højt over Athen, Grækenland, og har været beboet siden forhistorisk tid. Gennem århundreder var Akropolis mange ting: et hjem for konger, et citadel, et mytisk gudernes hjem, et religiøst centrum og en turistattraktion.

Hvorfor blev Akropolis bygget?

Akropolis betyder 'høj by' på græsk. De fleste bystater i det antikke Grækenland havde i deres centrum en klippehøj eller bakke, hvor de byggede deres vigtige templer, og hvor folket kunne trække sig tilbage, hvis de var under angreb. … Dette tempel blev bygget til gudinden Athena.

Hvor blev Parthenon oprindeligt bygget?

Parthenon, tempel, der dominerer højen ved Akropolis i Athen. Det blev bygget i midten af det 5. århundrede fvt. og dedikeret til den græske gudinde Athena Parthenos ("Jomfruen Athena").

Hvornår og hvor blev Parthenon bygget?

Parthenon var centrum for det religiøse liv i den magtfulde græske bystat Athen, lederen af Delian League. Bygget i det 5. århundrede f. Kr., det var et symbol på Athens magt, rigdom og høje kultur. Det var det største og mest overdådige tempeldet græske fastland nogensinde havde set.

Anbefalede:

Interessante artikler
Vokser julestjerner hele året rundt?
Læs mere

Vokser julestjerner hele året rundt?

Julestjerner kan holdes år efter år, og de vil blomstre hvert år, hvis du giver dem ordentlig pleje. Når bladene begynder at gulne, eller når planten ikke længere ønskes som prydplante, skal du gradvist tilbageholde vandet. Hvordan holder du en julestjerne i live året rundt?

Vil du ikke her og der?
Læs mere

Vil du ikke her og der?

Hid og derhen betyder i mange forskellige retninger eller steder, og på en uorganiseret måde. Udtrykket hid og yon bruges nogle gange også. Flygtninge løber her og der på jagt efter sikkerhed. Hvordan bruger du her og derhen i en sætning?

Er iinet noget godt?
Læs mere

Er iinet noget godt?

Hurtig dom. iiNet har nogle gode planer (inklusive Fetch TV-pakker), såvel som en af de bedre NBN-hastigheder i det australske bredbåndslandskab. Skjulte gebyrer og lave kundeservicescore har dog plaget internetudbyderen, lige siden de blev overtaget af TPG.