Hvorfor er axolotler neoteniske?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er axolotler neoteniske?
Hvorfor er axolotler neoteniske?
Anonim

De er neoteniske, hvilket betyder, at de voksne bevarer træk, som kun ses hos unge af lignende arter. Selvom andre salamandere forvandles til terrestriske væsner, holder axolotler fast i deres fjerklædte gæller og bliver i vandet hele deres liv. Det er, som om de aldrig bliver voksne.

Hvad gør axolotler til metamorfose?

Det er dog muligt at fremkalde metamorfose i axolotler ved blot at tilsætte thyreoideahormon til opvækstvandet. Hvis thyreoideahormon tilføres i en passende koncentration og på et tidspunkt under udviklingen, hvor beslægtede tigersalamandere norm alt transformerer, kan der dannes sunde og robuste terrestriske axolotler.

Hvad gør axolotls unikke?

Axolotl har unik evne til at regenerere (genskabe) forskellige dele af sin krop i tilfælde af, at de går tabt eller beskadiges. Axolotl kan regenerere manglende lemmer, nyre, hjerte og lunger. På grund af sin utrolige kraft til regenerering er axolotl en af de mest undersøgte typer af salamander i verden.

Hvorfor uddør axolotler?

De vigtigste årsager til Axolotl-nedgangen er menneskelig udvikling, bortskaffelse af spildevand og tab af levesteder på grund af tørke. På trods af deres udbredelse i akvariehandelen er disse arter kritisk truet i naturen.

Hvorfor er axolotler kannibaler?

Fordi salamanderne, kaldet axolotler, er født i store familier i levesteder, hvor rummetder er mangel på mad, de vil ofte spise lemmerne på deres søskende til næring. … Når molekylet fjernes, ser det ud til, at axolotler mister deres regenerative evne, og når det tilføjes igen, genvinder de det.

Anbefalede: