Hvem opfandt udtrykket fugacity?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt udtrykket fugacity?
Hvem opfandt udtrykket fugacity?
Anonim

Lewis introducerede det termodynamiske aktivitetsbegreb og opfandt udtrykket "fugacity". … Lewis mente, at fugacity var det grundlæggende princip, hvorfra et system af reelle termodynamiske relationer kunne udledes. Dette håb blev ikke indfriet, selvom fugacity fandt en varig plads i beskrivelsen af rigtige gasser.

Hvad er begrebet fugacity?

I kemisk termodynamik er en rigtig gass fugacity et effektivt parti altryk, som erstatter det mekaniske parti altryk i en nøjagtig beregning af den kemiske ligevægtskonstant. Det er lig med trykket af en ideel gas, som har samme temperatur og molære Gibbs frie energi som den rigtige gas.

Er fugacity en statsfunktion?

Fugacity-f [bar]-er en ekstra intensiv tilstandsfunktion introduceret af Lewis (1908) for at udtrykke det idealiserede parti altryk af en gas i en ikke-ideal gasformig blanding.

Kan fugacity være større end pres?

07.6 For et givet sæt af betingelser er luftfugtigheden af en gas større end trykket. Hvad fortæller dette dig om samspillet mellem gassens molekyler? Hvis fugacity er større end trykket, dominerer den frastødende del af potentialet interaktionen mellem molekylerne.

Hvad er enheden for fugacity-koefficient?

Fugacity er intet andet end effektivt tryk og dermed enhed for fugacitysamme som pres.

Anbefalede: