Kom mandarin eller kantonesisk først?

Indholdsfortegnelse:

Kom mandarin eller kantonesisk først?
Kom mandarin eller kantonesisk først?
Anonim

Kantonesisk og mandarin: hvad kom først? Kantonesisk menes at være opstået efterHan-dynastiets fald i 220 e. Kr., hvor lange perioder med krig fik nordkineserne til at flygte sydpå og tog deres gamle sprog med sig. Mandarin blev dokumenteret meget senere i Yuan-dynastiet i det 14. århundredes Kina.

Hvad er det ældste kinesiske sprog?

Det kinesiske sprog er det ældste skriftsprog i verden med mindst seks tusind års historie. Kinesiske tegninskriptioner er blevet fundet i skildpaddeskaller, der går tilbage til Shang-dynastiet1 (1766-1123 f. Kr.), hvilket beviser, at skriftsproget har eksisteret i mere end 3.000 år.

Skal jeg lære kantonesisk eller mandarin først?

Det er lige meget, hvad du lærer først. Bare ved, at mandarin er nyttigt i hele fastlandet, Taiwan, Malaysia og Singapore, mens kantonesisk er nyttigt i stort set kun Hong Kong. Selvfølgelig er der dele af Guangdong, der taler det, men det fungerer mere som en lokal dialekt.

Er kantonesisk tættere på gammel kinesisk?

'Kantonesisk er tættere på klassisk kinesisk i sin udtale og noget grammatik, sagde Jiang Wenxian, en kinesisk sproglærd. … 'Mange gamle digte rimer ikke, når du læser dem på Putonghua, men det gør de på kantonesisk. 'Kantonesisk bevarer en smag af arkaisk og gammel kinesisk.

Hvorfor blev mandarin valgtover kantonesisk?

Det er mere en politisk grund til, at mandarin blev valgt: de fleste af de gamle regimer i de sidste tre tusinde år havde sat hovedstaden i nord omkring Beijing, og det er også hovedstaden for Republikken Kina startet af Dr. Sun.

Anbefalede:

Interessante artikler
Virker signaturbekræftelse?
Læs mere

Virker signaturbekræftelse?

Selvom USPS Tracking beviser, at en pakke blev leveret til en bestemt adresse, beviser Signaturbekræftelse, at den faktisk blev modtaget af den påtænkte modtager eller hans agent. … Dette kræver, at modtageren af din pakke legitimerer sig, før USPS-transportøren leverer pakken.

Er phenylephrin en cykloplegisk?
Læs mere

Er phenylephrin en cykloplegisk?

Phenylephrin er et sympatomimetisk middel , der bruges klinisk til at udvide iris uden cycloplegia cycloplegi Cycloplegiske lægemidler er generelt muskarine receptorblokkere. Disse omfatter atropin, cyclopentolat, homatropin, scopolamin og tropicamid.

Hvorfor gør cykloplegisk brydning?
Læs mere

Hvorfor gør cykloplegisk brydning?

Cycloplegisk refraktion er en procedure, der bruges til at bestemme en persons fuldstændige brydningsfejl ved midlertidigt at slappe af musklerne, der hjælper med at fokusere øjet. Cycloplegiske øjendråber bruges til midlertidigt at slappe af ciliærlegemet eller fokusmusklen i øjnene.