Hvilke filosoffer er dualistiske?

Indholdsfortegnelse:

Hvilke filosoffer er dualistiske?
Hvilke filosoffer er dualistiske?
Anonim

Dualisme kan spores tilbage til Platon og Aristoteles , og også til de tidlige Sankhya- og Yoga-skoler i hinduistisk filosofi Hindufilosofi Hindufilosofi omfatter filosofierne, verdenssyn og lære om hinduismen, der opstod i det antikke Indien. Disse omfatter seks systemer (shad-darśana) – Sankhya, Yoga, Nyaya, Vaisheshika, Mimamsa og Vedanta. I indisk tradition er ordet, der bruges til filosofi, Darshana. https://en.wikipedia.org › wiki › Hindu_philosophy

hinduistisk filosofi - Wikipedia

. Platon formulerede først sin berømte teori om former, distinkte og immaterielle stoffer, hvis objekter og andre fænomener, som vi opfatter i verden, ikke er andet end blotte skygger.

Hvem troede på dualisme?

Det moderne problem med forholdet mellem sind og krop stammer fra tanken hos den franske filosof fra det 17. århundrede og matematikeren René Descartes, som gav dualismen sin klassiske formulering.

Var Aristoteles en dualist?

Et problem med Platons dualisme var, at selvom han taler om sjælen som fængslet i kroppen, er der ingen klar redegørelse for, hvad der binder en bestemt sjæl til en bestemt krop. Deres forskellighed i natur gør foreningen til et mysterium. Aristoteles troede ikke på platoniske former, der eksisterede uafhængigt af deres tilfælde.

Hvem blandt disse filosoffer var en dualist?

Dualisme er tæt forbundet medtænkt på René Descartes (1641), som hævder, at sindet er en ikke-fysisk og derfor ikke-rumlig substans. Descartes identificerede tydeligt sindet med bevidsthed og selvbevidsthed og skelnede dette fra hjernen som sæde for intelligens.

Var Aristoteles en dualist eller monist?

Aristoteles beskriver sjælen, ikke som informeret, men som 'formernes sted', hvilket gør sjælen i modsætning til andre individuelle entiteter (f.eks. kroppen). Denne betegnelse ser ud til at kvalificere Aristoteles som en svag dualist, idet sjælen ser ud til at falde uden for rammerne af hans monistiske fysikalisme.

Anbefalede: