Kan du spise cynara cardunculus?

Indholdsfortegnelse:

Kan du spise cynara cardunculus?
Kan du spise cynara cardunculus?
Anonim

Hvis du leder efter en fed, spiselig plante til at inkludere i din gårds have, skal du ikke lede længere end the cardoon (Cynara cardunculus). Selvom det er nemt at dyrke kardoner, og planterne ser superseje ud, er det ikke ligefrem en tur i parken at høste og spise dem.

Kan du spise Cynara Cardunculus?

Blomsterhovedbladene og bunden af, hvad der skal blive selve den efterfølgende blomst, er spiselige, hvis de er kogte og lækre med smeltet smør (når du har skåret starten af nålen væk som et blomsterhoved inde i midten af dækbladene).

Er kardonblade spiselige?

Kardoen er en mør staude, der ligner en krydsning mellem burre og selleri med en smag tæt på artiskokkens smag. Stænglerne og bladene er blevet spist siden antikken - rå, dampet, braiseret, i supper eller stegt.

Kan du spise kardonfrø?

Mens kardonblomster ikke spises, har artiskokblomster et kødfuldt hjerte, hvilket er lækkert. … Mønstret for artiskokdyrkning går sådan her: Tag enten forskud fra en moden plante om foråret, eller så frø. Forskydninger har den store fordel, at de garanterer sorten, hvorimod frø ofte ikke bliver til virkelighed.

Er artiskoktidsel spiselig?

Blomsterne kan skæres eller tørres, og selvom de er spiselige, anses de ikke for at være lige så velegnede til at spise som Scolymus Group artiskokker. I stedet er bladstilkene og rodenblancheret, høstet, kogt og spist som grøntsag. Dyrelivsværdi: Blomster er attraktive for bestøvere.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er brugt kaffegrums godt for planter?
Læs mere

Er brugt kaffegrums godt for planter?

For at bruge kaffegrums som gødning, skal du blot drysse dem på jorden omkring dine planter. Resumé Kaffegrums er en god gødning, fordi den indeholder flere vigtige næringsstoffer, der er nødvendige for plantevækst. De kan også hjælpe med at tiltrække orme og mindske koncentrationen af tungmetaller i jorden.

Hvornår er pantosæsonen?
Læs mere

Hvornår er pantosæsonen?

Pantomimer finder sted omkring juleperioden og er næsten altid baseret på kendte børnehistorier som Peter Pan, Aladdin, Askepot, Tornerose osv. Pantomimes opføres ikke kun i de bedste teatre i landet, men også i landsbyhuse i hele Storbritannien.

Er grog Yodas søn?
Læs mere

Er grog Yodas søn?

Favreau har præciseret, at Grogu ikke er en yngre version af Yoda selv, men har afvist at kommentere, om han er i familie med Yoda eller på anden måde forbundet med ham. Er Grog relateret til Yoda? Han er biologisk relateret til Yoda eller Yaddle .