Hvornår blev saurashtra dannet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev saurashtra dannet?
Hvornår blev saurashtra dannet?
Anonim

Saurashtra-staten blev oprindeligt opkaldt til United State of Kathiawar. Det blev dannet den 15. februar 1948, fra ca. 200 store og små fyrstelige stater i den koloniale Baroda, Vestindien og Gujarat-staternes agentur i det britiske raj-territorium under direkte kolonistyre.

Hvad er det gamle navn på Saurashtra?

Efter Indiens uafhængighed i 1947 blev 217 fyrstelige stater af Kathiawar, inklusive den tidligere Junagadh-stat, fusioneret til staten Saurashtra den 15. februar 1948. I første omgang var det navngivet United State of Kathiawar, som blev omdøbt til Saurashtra State i november 1948.

Hvem etablerede Saurashtra-riget?

Maitraka-dynasti, indisk dynasti, der regerede i Gujarat og Saurashtra (Kathiawar) fra det 5. til det 8. århundrede e. Kr. Dets grundlægger, Bhatarka, var en general, som udnyttede Gupta-imperiets forfald og etablerede sig som hersker over Gujarat og Saurashtra med Valabhi (nutidens Vala) som hovedstad.

Hvad er det gamle navn på Gujarat?

Gujarat var også kendt som Pratichya og Varuna. Det Arabiske Hav udgør statens vestkyst. Hovedstaden Gandhinagar er en planlagt by.

Hvem regerede Saurashtra?

Saurashtra-riget i det episke Mahabharata er et blandt de mange kongeriger, der styres af Yadava-konger i det centrale og vestlige Indien.

Anbefalede:

Interessante artikler
Er covid-vaccine sikker for rygere?
Læs mere

Er covid-vaccine sikker for rygere?

Eller skal jeg vente, indtil jeg har fået min anden dosis? Nå, du specificerede ikke, hvad du ville ryge. Men faktisk det betyder ikke noget. Rygning generelt – hvad enten det er marihuana, tobak eller via en vape – har ikke været kendt for at interferere direkte med vaccinens effektivitet.

Er pyntede kasser vandtætte?
Læs mere

Er pyntede kasser vandtætte?

Dækkede ammunition dåser er ikke vandtætte, de er strukturelle elementer, der er placeret i hvert hjørne af DECKED-systemet. … Der er fordybninger i bunden af hver ammunitionsdåse, der giver dig mulighed for at bore drænhuller eller ej, afhængigt af din præference.

Vil ftr-aktien stige?
Læs mere

Vil ftr-aktien stige?

Vil Frontier Communications aktiekurs vokse/stige/stige? Ja. FTRCQ aktiekursen kan stige fra 0,0590 USD til 0,326 USD på et år. Er Frontier Communications-aktier værdiløse? Hvor handles beholdningen af Frontier Communications? … Den 30.