Hvor kom ordet panteist fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom ordet panteist fra?
Hvor kom ordet panteist fra?
Anonim

Panteisme stammer fra det græske πᾶν pan (betyder " alt, af alt") og θεός theos (som betyder "gud, guddommelig").

Hvor kommer ordet panteisme fra?

Udtrykket 'panteisme' er et moderne udtryk, der muligvis dukkede op for første gang i den irske fritænker John Tolands forfatterskab (1705) og konstrueret ud fra de græske rødder pan (alle) og theos (Gud).

Tror panteister på Gud?

Panteisme, den doktrin, som universet opfattet som en helhed er Gud og omvendt, at der ikke er nogen Gud, men den kombinerede substans, kræfter og love, der er manifesteret i det eksisterende univers.

Hvad er meningen med panteister?

1: en doktrin, der sidestiller Gud med universets kræfter og love. 2: tilbedelse af alle guder af forskellige trosretninger, kulter eller folk ligegyldigt også: toleration af tilbedelse af alle guder (som i visse perioder af det romerske imperium)

Hvor mange guder er der i panteismen?

Panteisme er troen på, at Gud og universet er ét og det samme. Der er ingen skillelinje mellem de to. Panteisme er en form for religiøs tro snarere end en specifik religion, svarende til udtryk som monoteisme (tro på en enkelt Gud) og polyteisme (tro på flere guder).

What is the meaning of the word PANTHEIST?

What is the meaning of the word PANTHEIST?
What is the meaning of the word PANTHEIST?
35 relaterede spørgsmål fundet

Anbefalede:

Interessante artikler
Kan søofficerer have tatoveringer?
Læs mere

Kan søofficerer have tatoveringer?

Må flådeofficerer have tatoveringer? Yes, den nye flådens tatoveringspolitik giver de samme privilegier til officerer som indrulleret personale. Derfor har flådeofficerer lov til at have tatoveringer, der strækker sig under albuen eller knæet, steder på kroppen, der tidligere var begrænset før den opdaterede politik.

Ældres barolo godt?
Læs mere

Ældres barolo godt?

I henhold til DOCG-reglerne skal Barolo være lagret i mindst 38 måneder, og Barolo Riserva i mindst 62 måneder. Dette skyldes, at Nebbiolo-druer er meget høje i tanniner. En lang ældningsproces er påkrævet for at blødgøre og blødgøre tanninerne og give Barolo mere tid til at udvikle sine fine aromaer.

Bliver du gravid, mens du forebygger?
Læs mere

Bliver du gravid, mens du forebygger?

Du kan blive gravid efter at have taget Depo-Provera®. Du kan blive gravid så snart som 12 til 14 uger efter dit sidste skud. Det kan også tage op til et år eller to at blive gravid efter at have stoppet denne form for prævention. Hvad er chancerne for at blive gravid under forebyggelse?