Hvordan ved du, om ligning er en funktion?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan ved du, om ligning er en funktion?
Hvordan ved du, om ligning er en funktion?
Anonim

Det er relativt nemt at bestemme, om en relation er en funktion på en graf, ved ved at bruge den lodrette linjetest lodret linjetest I matematik er den lodrette linjetest en visuel måde at bestemme om en kurve er en graf for en funktion eller ej. … Hvis en lodret linje skærer en kurve på et xy-plan mere end én gang, har kurven for én værdi af x mere end én værdi af y, og kurven repræsenterer derfor ikke en funktion. https://en.wikipedia.org › wiki › Vertical_line_test

Vertikal linjetest - Wikipedia

. Hvis en lodret linje kun krydser relationen på grafen én gang alle steder, er relationen en funktion. Men hvis en lodret linje krydser relationen mere end én gang, er relationen ikke en funktion.

Hvad gør en ligning til en funktion?

En funktion er en ligning, der kun har ét svar for y for hver x. En -funktion tildeler nøjagtigt ét output til hver input af en specificeret type. Det er almindeligt at navngive en funktion enten f(x) eller g(x) i stedet for y. f(2) betyder, at vi skal finde værdien af vores funktion, når x er lig med 2. Eksempel.

Hvordan kan du identificere en funktion?

Relationer kan skrives som ordnede talpar eller som tal i en tabel med værdier. Ved at undersøge input (x-koordinater) og output (y-koordinater), kan du bestemme, om relationen er en funktion eller ej. Husk, i en funktion har hver indgang kun énoutput.

Hvad er ikke en funktion?

En funktion er en relation, hvor hvert input kun har ét output. I relationen er y en funktion af x, fordi for hver indgang x (1, 2, 3 eller 0) er der kun én udgang y. x er ikke en funktion af y, fordi inputtet y=3 har flere udgange: x=1 og x=2.

Hvordan kan du se, om en graf er en funktion?

Du kan bruge den lodrette linjetest på en graf til at bestemme, om en relation er en funktion. Hvis det er umuligt at tegne en lodret linje, der skærer grafen mere end én gang, så parres hver x-værdi med nøjagtig én y-værdi. Så relationen er en funktion.

Anbefalede:

Interessante artikler
Kunne anæmi være et tegn på kræft?
Læs mere

Kunne anæmi være et tegn på kræft?

Kræft og anæmi er forbundet på en række måder. For dem med kræft, især tyktarmskræft eller blodrelateret kræft, såsom leukæmi eller lymfom, kan anæmi være et af de første tegn på sygdommen. Hvilke kræftformer er forbundet med anæmi? De kræftformer, der er tættest forbundet med anæmi, er:

Hvem ser jeg for bækkensmerter?
Læs mere

Hvem ser jeg for bækkensmerter?

Din gynækolog ville være en god person at se først. For nogle kvinder er bækkensmerter relateret til et problem med det reproduktive system. Andre mulige årsager omfatter problemer med musklerne i bugvæggen, blæren eller tarmene. Hvornår skal jeg se en læge for bækkensmerter?

Hvorfor ingen dobbeltsvingende glorie?
Læs mere

Hvorfor ingen dobbeltsvingende glorie?

Dual wielding, som en spillertilgængelig funktion, blev fjernet i Halo 3: ODST, Halo: Reach, Halo 4 og Halo 5. Med hensyn til Halo: Reach skyldtes fjernelsen den nye våbensandkasse, som ikke kunne understøtte det overordnede gameplay-design.