Skal brca2-patienter screenes for bugspytkirtelkræft?

Indholdsfortegnelse:

Skal brca2-patienter screenes for bugspytkirtelkræft?
Skal brca2-patienter screenes for bugspytkirtelkræft?
Anonim

BRCA2-mutationsbærere har højere risiko for at udvikle forskellige typer kræftformer i forhold til den generelle befolkning, inklusive kræft i bugspytkirtlen. Bugspytkirtelkræftscreening er i øjeblikket ikke tilrådelig for den generelle befolkning, men kan være til gavn for personer med forhøjet risiko.

Tester BRCA for kræft i bugspytkirtlen?

Forskningsundersøgelser har identificeret et link mellem mutationer i BRCA2-genet og bugspytkirtelkræft, hvilket betyder, at personer, der tester positive for en BRCA2- (BReast Cancer-modtagelighedsgen)-mutation, viser en øget risiko for kræft i bugspytkirtlen.

Skal denne patient screenes for kræft i bugspytkirtlen?

Men for kræft i bugspytkirtlen,, anbefaler ingen større faggrupper i øjeblikket rutinescreening af personer, der har en gennemsnitlig risiko. Dette skyldes, at ingen screeningstest har vist sig at sænke risikoen for at dø af denne kræftsygdom.

Hvornår screener du BRCA for kolorektal bugspytkirtelkræft?

I overensstemmelse med gældende retningslinjer bør klinikere overveje, at BRCA-bærere med en førstegradsslægtning med CRC eller avanceret adenom bør tilbydes CRC-screening i en alder af 40 i henhold til den nuværende familie historiebaserede anbefalinger, og enhver bærer med symptomer som rektal blødning eller jernmangelanæmi bør …

Er der en sammenhæng mellem BRystkræft og bugspytkirtelkræft?

Forskning udført af fakultetet ved The Pancreas Center fandt, at ca. 10 % af bugspytkirtelkræft set i The Pancreas Center er forbundet med bryst- og ovariecancersyndromer forårsaget af BRCA1- og BRCA2-mutationer.

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvad er det maksimale fravær fra skolen?
Læs mere

Hvad er det maksimale fravær fra skolen?

Det gennemsnitlige skoleår er 180 dage. Så dit barn kan kun gå glip af 18 dage af skolen eller 18 dage af en bestemt klasse (eller 9 dage, hvis de er på et semesterskema), før 90 %-reglen påvirker deres klassekredit. Hvor mange skolefravær er for mange?

Har arbejdshest solgt nogle køretøjer?
Læs mere

Har arbejdshest solgt nogle køretøjer?

Workhorse solgte 1.000 elektriske leveringskøretøjer til UPS i 2018, men en potentiel, endnu mere lukrativ aftale med United States Postal Service "gået i stå", ifølge rapport. Postvæsenet havde udskudt sin afgørelse. … De elektriske varevogne vil blive solgt gennem Pride-forhandlere til flådebrug.

Har appalacherne tornadoer?
Læs mere

Har appalacherne tornadoer?

Bemærk hullerne i tornadodækningen falder sammen med de store bjergkæder. Appalachian Mountains er tydeligt, især over West Virginia, og Rocky Mountains giver en flot skarp vestlig kant til tornadorapporterne, der findes på tværs af Great Plains.