Hvad er et tetraedrisk tal?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et tetraedrisk tal?
Hvad er et tetraedrisk tal?
Anonim

Et tetraedrisk tal, eller trekantet pyramidetal, er et figurtal, der repræsenterer en pyramide med en trekantet base og tre sider, kaldet et tetraeder.

Hvordan finder du det tetraedriske nummer?

Et tal betegnes som et tetraedrisk tal, hvis det kan repræsenteres som en pyramide med en trekantet base og tre sider , kaldet et tetraeder. Det nth tetraedriske tal er summen af de første n trekantede tal. De første ti tetraedriske tal er: 1, 4, 10, 20, 35, 56, 84, 120, 165, 220, …

Hvor mange ansigter har et tetraeder?

I geometri er et tetraeder (flertal: tetraeder eller tetraeder), også kendt som en trekantet pyramide, et polyeder sammensat af fire trekantede flader, seks lige kanter og fire vertex hjørner. Tetraederet er det enkleste af alle de almindelige konvekse polyedre og den eneste, der har færre end 5 flader.

Er 364 et trekanttal?

Hvert "lag" af et tetraeder er en trekant af prikker, der repræsenterer et trekantet tal: derfor er hvert tetraeder en sum af trekantede tal. Det tolvte tetraedriske nummer, 364, fortæller os, hvor mange gaver vores fortæller modtog i alt.

Hvad er Pentelope-numre?

Et pentatoptal er et tal i den femte celle i enhver række i Pascals trekant, der starter med 5-ledsrækken 1 4 6 4 1, enten fra venstre mod højre eller fra højre mod venstre. De første par numre af dettearten er: 1, 5, 15, 35, 70, 126, 210, 330, 495, 715, 1001, 1365 (sekvens A000332 i OEIS)

Anbefalede:

Interessante artikler
Hvor skal man bruge alen?
Læs mere

Hvor skal man bruge alen?

Cubits kan bruges til at købe ting som: Mounts. Klasser. kostumer. Reagenser. Opskrifter. Designs. Hvad skal jeg bruge kreditter på trove? Cubit-forbrug, I rækkefølge efter vigtighed: En kolbe (langt det vigtigste.

Hvor kommer hårfletninger fra?
Læs mere

Hvor kommer hårfletninger fra?

"Oprindelsen af fletninger kan spores tilbage 5000 år i afrikansk kultur til 3500 f.Kr.-de var meget populære blandt kvinder." Fletninger er ikke bare en stil; dette håndværk er en form for kunst. "Fletningen startede i Afrika med Himba-befolkningen i Namibia,"

Hvad er stilladser i minecraft?
Læs mere

Hvad er stilladser i minecraft?

Scaffolding blev tilføjet til Minecraft i version 1.14, som er kærligt kendt af sine venner som Village & Pillage Update. Det var specifikt designet til at hjælpe, når du bygger ting – det er ekstremt nemt at placere og ekstremt nemt at ødelægge.